Go to Top

Bolje preventiva kot kurativa ali kdaj naj (bodoči) podjetnik poišče davčnega svetovalca?

Davčnega svetovalca potrebuje podjetnik že, ko se odloča ali bo za uresničitev svoje ideje v praksi registriral d.o.o. ali se bo vpisal v register podjetnikov kot samostojni podjetnik ali bo glede na dejavnost, ki jo bo opravljal kot podjetnik, registriral kakšno drugo obliko podjetja (zavod, društvo, d.n.o….).

Informativni izračun dohodnine

Običajno je davčno svetovanje, ki je povezano s finančnim in računovodskim svetovanjem plačljiva storitev. Gre namreč za specialna znanja, ki podjetnikom prihranijo marsikateri strošek.

Davčno svetovanje zahteva individualno obravnavo, stranke in povezovanje različnih davčnih zakonov in računovodskih podlag.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Davčni svetovalci so usposobljeni za svetovanja na različnih področjih in poznajo zakonodajo s področja davkov, financ in računovodstva. Zato je smiselno, da podjetniki davčnega svetovalca angažirajo, kadar izbirajo pravo obliko podjetja, preko katere bi uresničili svojo idejo, pri davčnem načrtovanju, pri uveljavljanju davčnih olajšav, pri analizi poslovnih stanj za izdelavo mnenja in predlogom izboljšav, pri obračunu dohodnine in drugih davkov fizičnih oseb in še bi lahko naštevali.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Poiščite svojega davčnega svetovalca v podjetju Data

Podjetniki se na davčne svetovalce v podjetju DATA d.o.o. obrnejo tudi v primerih, kadar gre za obračun DDV-ja, obračun trošarin ali drugih prometnih davkov. Pa tudi kadar gre za obračun davka od dohodka pravnih oseb in davčnih odtegljajev. Pogosto pa želijo podjetniki davčnega svetovalca angažirati pri raznih inšpekcijskih pregledih, ki jih imajo v podjetju in drugih aktivnostih, ki so neposredno povezana z davki.

Pravni nasvet

Davčni svetovalci v podjetju Data d.o.o. opozarjajo stranke, da njihova vloga ni le v gašenju požarov v podjetju. Predvsem osveščajo podjetnike, da je njihova vloga v prvi vrsti na preventivnem svetovanju in optimiziranju stanja na davčno-finančnem področju v podjetju. Verjamejo, da se bodo podjetniki v prihodnje nanje obračali predvsem v smislu preventive in ne le kurative. Preventivnemu načinu razmišljanja so namenjena tudi izobraževanja. Ta ob sprejemu večjih paketov davčnih sprememb, pripravljajo davčni svetovalci v našem podjetju.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja