Go to Top

V katerih primerih je mogoče registrirati podjetje izključno s pomočjo VEM točke?

Ničkolikokrat se srečujemo z bodočimi podjetniki, pri katerih je edina stvar, ki stoji med njimi in podjetjem, le pravilno izpeljana registracija podjetja. Kako registrirati podjetje izključno s pomočjo VEM točke? Vsi postopki so navkljub izpeljavi pri nas, še vedno brezplačni in presenetljivo hitri in enostavni.

Informativni izračun plače

Kako registrirati podjetje kadar nimate kvalificiranega digitalnega potrdila (SIGEN-CA) ali vam ta ne deluje…

Registracija preko spletnega portala zahteva enega izmed kvalificiranih digitalnih potrdil in tako je edina alternativa temu, registrirati podjetje s pomočjo naše VEM točke. Postopek registracije je še vedno izredno hiter. Potrebujete sicer v naprej dogovorjen termin, ampak postopku se nato pravzaprav prepustite, saj Vas naši referenti vodijo skozi brezplačen postopek.

Kako registrirati podjetje kadar želite registrirati več-osebno družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)

Za ustanovitev d.o.o. z več ustanovitelji, so potrebni podpisi vseh družbenikov in to je preko spletnih postopkov nemogoče, pri notarjih pa dražje in bolj zamudno. Tako je najlažja rešitev rezervacija termina pri nas in sočasni obisk ustanoviteljev in zastopnikov na naši točki.

Kako registrirati podjetje kadar niste lastnik objekta, kjer bo sedež podjetja

Postopek registracije v primeru, da niste lastnik objekta, zahteva predložitev overjene izjave lastnika objekta. Zato je možno registrirati podjetje s pomočjo naše VEM točke tako, da izberete podjetje Data d.o.o. kot točko, ki bo dopolnila Vašo vlogo in priložila omenjeno izjavo. Še lažje- lahko opravite celoten postopek pri nas od začetka do konca.

Dobra novica, je da lahko to izjavo overi lastnik tudi na naši VEM točki Data brezplačno in enostavno! Potrebuje le veljaven oseben dokument.

Kako registrirati podjetje kadar ne veste kateri so trije koraki oz. obrazci, ki jih je potrebno oddati

Večkrat smo že pisali o tem, da polna vloga za registracijo podjetja vključuje vlogo za vpis v register podjetij, oddajo davčnih podatkov in prijava v prispevke (v primeru zaposlitve v podjetju ali M12 obrazec za popoldanski s.p.). Rok za oddajo davčnih podatkov je v tem procesu ključen, saj po osmih dneh od vpisa podjetja v register v primeru ne-oddaje tega obrazca, Vam FURS po interno zastavljenem ključu nastavi način po katerem boste vodili knjige. Po tem roku lahko šele ob koncu leta navedete, da si boste vodili knjige kot normiranec ali po dejanskih stroških, po sistemu enostavnega ali dvostavnega knjigovodstva.

Kako registrirati podjetje kadar ste na FURS-ovem seznamu ne-predlagateljev

Vas zanima kako registrirati podjetje? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

V kolikor ste davčni dolžnik, oz. Vas FURS smatra kot takega, ali v kolikor ste (delni) lastnik podjetja, ki je davčni dolžnik, ki ne oddaja redno poročil kot so poročila za DDV, REK obrazcev ipd., se boste morali poslužiti registracije s pomočjo VEM točke. Temu je tako, ker boste morali v okviru registracije tudi predložiti potrdilo, ki ga pridobite na FURSU, kjer bo razvidno, da so vsi davčni dolgovi poravnani in vsa poročila oddana. Tega VEM točka skenira in priloži vlogi za registracijo.

Kako registrirati podjetje kadar želite dodati kot zastopnika neko drugo osebo

Registrirati podjetje s pomočjo VEM točke je neizogibno, kadar želite dodati d.o.o.-ju ali s.p.-ju zastopnika. Ta zastopnik mora namreč podpisati tudi soglasje za nastop vloge zastopnika. Slednje pa je možno le z osebnim obiskom VEM točke.

Pravni nasvet

Kako registrirati podjetje kadar se ne spoznate na registracijo

Imate vprašanja kako registrirati podjetje ali glede samega postopka ali pa Vam registracija podjetja preko portala ne diši? Vam dostop do registracijskih spletnih portalov odpre več vprašanj kot odgovorov ali ostajate v dvomih o dejanski izvedbi zadanih postopkov? Potemtakem se obrnite na našo VEM točko. Postopek je oseben in naš referent poskrbi za Vaša vprašanja ob sami registraciji.

Potrebujete dobrega računovodjo? Podjetje Data d.o.o. ima že skoraj 30 let izkušenj – tudi z mikro in majhnimi samostojnimi podjetniki!

Po registraciji podjetja na naši VEM točki se lahko takoj zatem udeležite informativnega sestanka z nekom, ki bi vodil računovodstvo Vašega podjetja. Informativni sestanek je možen kateri koli dan v času naših uradnih ur.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja