Go to Top

Popolna vloga za registracijo s.p. – na kaj ne smete pozabiti, ko ustanavljate svoje podjetje!

Popolna vloga za registracijo s.p. | Podjetništvo Data d.o.o.

VEM referenti imamo veliko izkušenj z registracijami in tako imamo tudi velikokrat izkušnje z vlogami, oddanimi preko spleta ali na drugih točkah. Zgodi se, da te vloge niso uspešno razrešene ali so nepopolne. Preberite si, kaj mora vsebovati popolna vloga za registracijo statusa samostojnega podjetnika (s.p.), pa velikokrat v praksi tega ne vsebuje. Tem pogostim napakam se izognete, če registrirate podjetje na VEM točki DATA. Tu registracije vodijo izkušeni referenti in so Vam v pomoč pri postopku.

Informativni izračun plače

Popolna vloga za registracijo vsebuje najavo davčnih podatkov

 

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Nemalokrat bodoči podjetniki zasledijo, da je registracija podjetja možna tudi preko spletnega portala. Tako skušajo registrirati izbrano pravno obliko kar iz domačega naslonjača, vendar se morda ne zavedajo, da vsakršna registracija podjetja preko VEM portala zahteva izpolnitev treh ločenih vlog – vloge vpisa v register podjetij, vloge za oddajo davčnih podatkov in prijave v prispevke. Brez omenjenih treh vlog je postopek registracije nepopoln in podjetnik nima registrirane dejansko željene oblike podjetja. Tako podjetnik, ki ne odda vloge za oddajo davčnih podatkov, z navedbo izbrane vrste vodenja knjig, bodisi kot normiranec ali po dejanskih stroških, pristane z registriranim podjetjem, ki ni po njegovi želji.

 

Ne pozabite na rok za oddajo popolne vloge, ki vključuje tudi davčne podatke je 8 dni od vpisa v register podjetij.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Popolna vloga za registracijo vsebuje prijavo v prispevke

V kolikor odpirate s.p., si je potrebno urediti tudi podlago za zavarovanje. Popolna vloga za registracijo zahteva oddajo bodisi M1 obrazca za registracijo polnega s.p.-ja – v katerem boste samozaposleni. V primeru registracije popoldanskega s.p. pa popolna vloga za registracijo zahtevo oddajo M12 obrazca - prijava v zavarovanje za popoldanski s.p..

 

Z nami je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Dobra novice je, da v kolikor boste hoteli spreminjati zavarovanje med polnim in popoldasnkim s.p.-jem, boste to izvedli z –M obrazci. Ob tem velja omeniti, da je odjava od prispevkov pri polnem s.p.-ju dejansko obrazec M2. Odjava od prispevkov popoldanskega s.p. pa le »odjava M12«.

 

Popolna vloga za registracijo mora imeti tudi naslov podjetja in po potrebi torej tudi overjeno izjavo lastnika objekta

V kolikor oseba, ki registrira s.p., ni lastnik objekta, kjer bo sedež podjetja (torej stanovanja ali hiše), potrebuje za izpeljavo postopka registracije overjeno izjavo lastnika objekta. Predložiti jo mora na izbrani VEM točki. Overjena je lahko ob prisotnosti lastnika objekta na VEM točki sami, ali na lokalni Upravni enoti.

Pravni nasvet

Popolna vloga za registracijo – ob pomoči naših vem referentov

Za lažjo in vodeno registracijo podjetja na naši VEM točki si lahko preprosto uredite termin preko telefona na 01 600 1530. Postopek registracije je navkljub temu brezplačen in naši strokovni svetovalci so Vam še vedno tu v pomoč in Vam tudi svetujejo glede osnovnih vprašanj povezanih z registracijo- kot so: Kdaj moram na banko?, Kako izvem kdaj je podjetje dokončno registrirano? in Kako popravim oddano vlogo?.

Podjetje Data d.o.o. Vam v vsakem primeru nudi več!

DATA d.o.o.

SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja