Go to Top

Intervju na Radio Slovenia International

Pred kratkim je bil predvajan intervju z našo poslovno svetovalko, Aljo Arko, na slovenski radijski postaji Radio Slovenia International. Skupaj z novinarjem Chrisom Wherryjem sta govorila o možnostih, ki jih imajo tujci pri poslovanju v Sloveniji.

Informativni izračun dohodnine

Registracija podjetja v Sloveniji

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Svetovalka Alja Arko in novinar Chris Wherry v intervjuju razglabljala o možnostih, ki jih imajo tujci pri ustanovitvi podjetja v Sloveniji. Najbolj pogosta izbira tipa podjetja je družba z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Podjetniki, ki pa že imajo uspešna podjetja v tujini, pa se dostikrat odločijo za odpiranje hčerinskega podjetja ali podružnice. Intervju govori tudi o poslovnih dejavnostih, ki jih tujci največkrat izberejo ob registraciji podjetja v Sloveniji. Te vključujejo transportne storitve, svetovanje, turizem in z oddajo nepremičnin povezane storitve.

Poslovna migracija v Slovenijo

Intervju se dotakne tudi teme poslovne migracije. Tujci tretjih držav namreč potrebujejo pravno podlago, če se želijo preseliti v Sloveniji. V kolikor bi se želeli zaposliti v svojem novo odprtem podjetju, mora to podjetje izpolnjevati določene pogoje. Intervju razloži tudi možnosti, ki jih imajo tujci pri poslovni migraciji, poslovna svetovalka je tudi opisala storitve podpore, ki jih v tem primeru nudi podjetje Data d.o.o.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Intervju na Radio Slovenia International: prednosti in slabosti Slovenije, ki jih izpostavljajo tujci

Dotaknila sta se tudi izkušenj, ki jih imajo tujci pri prenos poslovanja v Slovenijo. Radi izpostavljajo, da Slovenija nudi stabilno ekonomsko okolje, kar je zelo pomembno pri sprejemanju odločitve, v kateri državi začeli s poslovanjem. Tujci, ki so se po odprtju podjetja sem preselili, tudi povedo, da jih je Slovenija pritegnila zaradi naravnih lepot in mirnega življenjskega okolja z nizko stopnjo kriminalitete.

Kot slabost Slovenije pa so enotno izpostavili oteževanje poslovanja s strani bank, saj veliko bank v Sloveniji ni naklonjenih odpiranju bančnega računa podjetju, katerega lastniki so tuji državljani.

Pravni nasvet

Kaj podjetje Data d.o.o. lahko ponudi tujcem, ki jih zanima poslovanje v Sloveniji?

Intervju govori tudi o storitvah, ki jih podjetje Data d.o.o. nudi tujcem. Data d.o.o. nudi pomoč Slovencem kot tudi tujcem pri ustanovitvi podjetja v Sloveniji, skupaj z nudenjem računovodskih storitev in davčnega svetovanja.

V lanskem letu pa je Data d.o.o. tudi razširila svoj pravni oddelek, da bi zagotovila polno pomoč podjetnikom v razumevanju slovenske zakonodaje. Pravni oddelek za podjetnike lahko pripravlja tudi različne pogodbe in interne pravilnike.

Vsi v podjetju Data d.o.o. pa bi se za intervju radi zahvalili tudi Radiu Slovenia International in g. Chrisu Wherryju za ponujeno priložnost sodelovanja v njihovi informativni oddaji.

Za več informacij glede registracije podjetja pa nam lahko pišete na data@data.si ali pa pokličete na 01 6001 530. Sledite nam lahko tudi na Facebooku.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja