Go to Top

Dejavnost hostese na prireditvah je za vsakogar, ki pozna veliko ljudi, in jo lahko celo opravlja preko lastnega s.p.

Obstaja veliko različnih dejavnosti povezanih z marketingom, a še nobene ni bilo tako enostavno začeti kot dejavnosti hostese na prireditvah. Tako bodisi na avto-sejmih ali na dogodkih z rdečo preprogo, povsod najdemo mično urejene gospodične in gospode, ki sprejemajo goste, usmerjajo obiskovalce, spremljajo skupine in dajejo informacije obiskovalcem. Tako popestrijo vsak dogodek s svojo eleganco in sofisticiranostjo.

Informativni izračun dohodnine

Dejavnost hostese na prireditvah je lahko tako glavna dejavnost ali postranska oz. dopolnilna dejavnost katerega koli podjetja.

Dejavnost hostese in registracija dejavnosti

Ustanavljate podjetje? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Vsak podjetnik, bodisi s s statusom samostojnega podjetnika (s.p.) ali družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), morate za izdajanje računov za določeno delo imeti registrirano primerno dejavnost. Te dejavnosti so razvrščene po sistemu Standardne klasifikacije dejavnosti podjetja iz leta 2008.

Dejavnost hostese na prireditvah je v bistvu dejavnost promocije. Dejavnost, ki zajema aktivnosti promocije je »Dejavnost oglaševalskih agencij« (SKD 73.110). Dejavnost ni regulirana in ne zahteva nikakršnega posebnega dovoljenja.

Pravni nasvet

Dejavnost hostese se lahko opravlja v okviru brezplačne pomoči podjetniku

Podjetnik lahko koristi tudi brezplačno pomoč sorodnikov in to uredi z prijavo osebe za delo v okviru brezplačne pomoči podjetnika (kratkotrajno delo). Ta oblika pomoči je omejena na 40 ur mesečno. Ob prijavi je potrebno plačevati določen mesečen znesek prispevkov v znesku 5,03 EUR. Ta vrsta pomoči je tudi omejena na sorodnike prvega kolena po ravni vrsti – torej starše in otroke, ter na zakonske ali izven-zakonske partnerje. Prijava osebe se uredi z M12 obrazcem.

Informativni izračun plače

Dejavnost hostese in napotitev v tujino

Dejavnost hostese je nemalokrat tesno povezana s potovanjem v tujino in v kolikor je ta pot mišljena za dlje časa, je potrebno izvesti napotitev v tujino. Glede samih pogojev dela v tujini je najbolje, da se pozanimate v predstavnišvu v državi kamor potujete.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja