Go to Top

Ste strokovnjak za 5G tehnologijo in bi ob povečanju povpraševanja želeli preskočiti »na svoje«?

Ste strokovnjak za 5g tehnologijo in bi želeli preskočiti na svoje?

V kolikor ste strokovnjak za 5G tehnologijo, Vam bomo v tem prispevku predstavili, kako registrirati svoje podjetje in katere dejavnosti morate vpisati.

Zakaj bi strokovnjak za 5G tehnologijo registriral podjetje?

Povpraševanje po nekom, ki je strokovnjak za 5G tehnologijo, se bo najverjetneje v naslednjih letih ali celo mesecih izredno povečalo. Vstop nove tehnologije vedno poveča zanimanje za določen kader. V tehnoloških dejavnostih, zaradi raznovrstnosti, to največkrat pomeni tudi povečanje zanimanja za opravljanje neke dejavnosti preko lastnega podjetja.

Lahko se odločate za lastno podjetje zaradi nameravane širitve dejavnosti, opravljanja še drugih ne-sorodnih dejavnosti ali pa zgolj želji po čim večjem zaslužku. Postopek registracije s.p.-ja ali d.o.o.-ja je na naši VEM točki DATA brezplačen in hiter. Status samostojnega podjetnika (s.p.) dobite že v dveh dneh. Družba z omejeno odgovornostjo (tako eno osebna ali več-osebna) pa je vpisana že v manj kot tednu dni.

Informativni izračun dohodnine

Katere dejavnosti mora registrirati podjetnik, ki je strokovnjak za 5G tehnologijo?

 

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Podjetniki, ki se ukvarjajo z tehnologijo, navadno registrirajo široko paleto dejavnosti in tako odsevajo raznovrstnost svoje usposobljenosti. Dejansko pa to pomeni, da lahko za vpisane dejavnosti tudi izstavijo račun. V nasprotnem primeru so ob izstavitvi računa v prekršku.

 

Strokovnjak za 5G tehnologijo se najverjetneje ukvarja s programiranjem in mora tako imeti registrirano dejavnost »Računalniško programiranje« (SKD 62.010). V sklopu te dejavnosti lahko tak strokovnjak načrtuje, piše, posodablja, prilagaja in popravlja operacijske sisteme, aplikacije, podatkovne baze ipd.. V kolikor strokovnjak za 5G tehnologijo izvaja storitve svetovanja glede računalniških naprav, programov in komunikacij ali pa uporabnike tehnologije usposablja, mora registrirati »Svetovanje o računalniških napravah in programih« (SKD 62.020). Za upravljanje računalniških naprav in sistemov pa mora tak strokovnjak imeti registrirano »Upravljanje računalniških naprav in sistemov« (SKD 62.030) ter »Druge z informacijsko tehnologijo in računalniškimi storitvami povezane dejavnosti« (SKD 62.090), če gre npr. za ponovno vzpostavitev delovanja računalniškega sistema.

Ste strokovnjak za 5g tehnologijo in bi ob povečanju povpraševanja želeli preskočiti na svoje?Za vzdrževanje, obratovanje in zagotavljanje dostopa brezžične telekomunikacijske infrastrukture mora tako podjetje opravljati dejavnost »Brezžične telekomunikacijske dejavnosti« (SKD 61.200). V primeru opravljanja katerih specializiranih telekomunikacijskih storitev, kot so satelitsko sledenje, telemetrija, obratovanje radarskih postaj, pa je potrebno imeti registrirano »Druge telekomunikacijske dejavnosti« (SKD 61.900).

V kolikor se podjetje ukvarja z gradnjo same infrastrukture pa je dotična dejavnost »Gradnja objektov oskrbne infrastrukture za elektriko in telekomunikacije« (SKD 42.220), za vgrajevanje telekomunikacijske napeljave pa »Inštaliranje električnih napeljav in naprav« (SKD 43.210). Za sledno morate pridobiti obrtno dovoljenje in imeti opravljeno vsaj srednjo poklicno izobrazbo ustrezne usmeritve. Tako je tudi v primeru projektiranje tehničnih inštalacij in komunikacijskih napeljav, saj morate izpolnjevati pogoje glede izobrazbe, ki jih zahteva »Zakon o graditvi objektov« in imeti registrirane »Druge inženirske dejavnosti in tehnično svetovanje« (SKD 71.129).

V kolikor bi radi služili tudi s prodajo tehničnih izdelkov pa morate imeti registrirano primerno trgovinsko dejavnost.

Informativni izračun plače

Strokovnjak za 5G tehnologijo lahko registrira podjetje brezplačno pri nas

Na naši VEM točki DATA Vas čez brezplačno registracijo podjetja kot je s.p. ali d.o.o., vodi naš usposobljen referent. Med drugim Vam svetuje tudi pri izbiri dejavnosti in oddaji primernih davčnih podatkov ter oddaje prijave v prispevke.

DATA d.o.o.

SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja