Go to Top

Za mala in srednja podjetja iz Bruslja 114 milijonov evrov

Evropska komisija bo za mala in srednja podjetja namenila 114,2 milijona evrov podpore v okviru programa Obzorje 2020. Podjetja bodo denarna sredsta lahko izkoristila za inovacijske dejavnosti od študije izvedljivosti do uveljavljanja izdelkov na trgu.

>>> Za to, da boste lahko uspešnejši na razpisih za evropska sredstva, smo pripravili brezplačen seminar z naslovom Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni? Na njem boste izvedeli, kje lahko najdete aktualne razpise, kako se lotiti priprave besedila prijave na razpis in na kaj morate biti pri tem pozorni. Odločevalci bodo namreč vaše podjetje, vašo poslovno zamisel ter druge načrte spoznali samo preko prijave, zato jo morate pripraviti čimbolj kakovostno.

Za mala in srednja podjetja 114 milijonov evrov

Evropska komisija je skupno prejela 2123 predlogov za projekte iz druge faze ter 2596 predlogov za projekte iz prve faze.

>>> Prijava na razpise EU: Kaj morate vedeti?

Za financiranje druge faze t.i. instrumenta za podjetje v okviru Obzorja 2020 je za mala in srednja podjetja na voljo 104,6 milijona evrov. Sredstva bo prejelo 69 podjetij iz 22 držav. Vsak izbrani projekt bo prejel od 2,5 milijona evrov oziroma do pet milijonov evrov za področje zdravja za financiranje inovativnih dejavnosti, kot so predstavitve, preskušanje, pilotni projekti in razširjanje, so sporočili iz Bruslja.

za mala in srednja podjetja193 inovativnih malih in srednjih podjetij, izbranih za financiranje iz prve faze, pa bo skupaj prejelo 9,7 milijona evrov. Podjetja bodo prejela pavšalni znesek v višini 50.000 evrov za izvedbo študij izvedljivosti. Med prejemniki sta tudi dve slovenski podjetji.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Tudi vas mikajo evropska sredstva?

Je registracija podjetja za vami? Bi vam prav prišla evropska sredstva? Kar nekaj jih je namenjenih tudi za zagon mladih inovativnih podjetij. Če pa bi želeli kandidirati za sredstva v programu Obzorje 2020, bodite pozorni na dva datuma. Naslednji rok za oddajo predlogov za drugo fazo je 10. januar 2018, za prvo fazo pa 8. februar 2018.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja