Go to Top

Tečaji za odrasle: Kako jih lahko organizirate?

Hitre spremembe na trgu dela od posameznika zahtevajo več različnih znanj. Četudi so ta pridobljena neformalno. Zato so različni tečaji za odrasle dobro obiskani. Vas zanima, kako se morate statusno organizirati, da jih lahko izvajate?

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vas zanimajo tečaji za odrasle? Bi jih izvajali? Preverite vašo poslovno idejo na našem seminarju!

Več informacij

Izobraževanje in usposabljanje je pomembno tako za posameznika kot za družbo, in sicer v vseh življenjskih obdobjih. Posamezniku tako v poslovnem kot v privatnem okolju daje dodano vrednost, družbi pa omogoča hitrejši napredek. Dodatno izobraževanje oziroma različni tečaji za odrasle so zato vse bolje obiskani. Na to kažejo tudi podatki Statističnega urada RS za preteklo leto. Medtem ko udeležba v formalnem izobraževanju s starostjo pada, udeležba v neformalnih programih izobraževanja glede na starost niha. Najvišja je denimo v starostni skupini med 35 in 49 let.

Tečaji za odrasle kot podjetniška dejavnost

tečaji za odrasleTečaji za odrasle so lahko tudi dejavnost vašega podjetja. Lahko pripravljate jezikovne tečaje, tečaje šivanja, klekljanja, … Na tečajih lahko poučujete peko različnih peciv, tort, lahko učite o izdelovanju domačih testenin. Posebej priljubljeni so različni tečaji vrtnarstva oziroma urbanega vrtnarstva.

Koristni tečaji za odrasle so tudi tisti, ki se posvečajo računalništvu ali uporabi mobilnih telefonov. Starejše bi zagotovo zanimala tudi uporaba družabnih omrežij.

Kakšni pa bi bili vaši tečaji za odrasle? Če bi radi svojo idejo zanje preverili, ste dobrodošli na našem brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Prijava na izobraževanje

Ustanovitev podjetja se lahko brezplačno opravi bodisi elektronsko bodisi na fizični točki VEM. Ena izmed teh se nahaja tudi pri nas, na Dati. Postopek je hiter, ob pomoči referenta – ta vam je na voljo le na VEM točki – tudi enostaven. Preden rezervirate termin za ustanovitev podjetja, morate dobro razmisliti o poslovni obliki vašega podjetja. Boste ustanovili s. p. ali d. o. o.? Pri tem vam je lahko v pomoč skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Katero dejavnost registrirati?

Če hoče podjetnik koga kaj naučiti, pa to učenje ni del rednega šolskega kurikuluma, potem je zanj v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) rezervirana šifra 85.590 Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje.

Sem med drugim spada:

 • izvajanje programov poklicnega usposabljanja in izpopolnjevanja, ki omogočajo pridobiti nacionalno poklicno kvalifikacijo
 • izvajanje priprav za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij
 • izvajanje priprav za mojstrski, delovodski in poslovodski izpit
 • računalniško usposabljanje
 • poučevanje jezikov
 • verouk
 • izobraževanje, neopredeljivo po ravni ISCED

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Sem spada tudi:

 • usposabljanje reševalcev
 • usposabljanje za preživetje
 • usposabljanje za nastopanje v javnosti
 • poučevanje hitrega branja

Prijava na izobraževanje

Če je bi tečaji za odrasle sodili na področje kulture plesa, bi morali registrirati dejavnost 85.520 Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju kulture in umetnosti. Za športne tečaje pa 85.510 Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije.

Dodatno lahko registrirate še dejavnosti:

 • 82.300 Organiziranje razstav, sejmov, srečanj – če bi izdelke, ki bi jih na tečaju izdelali, razstavili na dogodku;
 • 47.990 Druga trgovina na drobno zunaj prodajaln, stojnic in tržnic – če bi izdelke prodajali  prostorih, kjer bi jih izdelovali.

Zanimali so vas tečaji za odrasle oziroma njihovo izvajanje. Morda vas zanima tudi:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja