Go to Top

Obvladate vsakega po nekaj? Postanite hišnik ali pa “mojster za vse”!

Ste ročno spretni, znate popraviti pomivalni stroj, prepleskati steno, ponovno zagnati staro televizijo, obrezati drevesa, bi postali hišnik? Kot samostojni podjetnik lahko opravljate tudi posamične dejavnosti, saj jih lahko kadarkoli brezplačno dodatno registrirate.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Kako od vašega hobija dejansko priti do dodatnega zaslužka?

Več informacij

Četudi nimate tiste “primarne” dejavnosti, s kateri bi si lahko ustvarili dodaten zaslužek, si jih lahko omislite kar več. V današnjem času, ko smo polno zasedeni v službah, z drugimi obveznostmi, ko svoj dragocen prosti čas raje posvetimo svojemu osebnemu življenju, si mnogi radi omislijo nekoga, ki namesto njega opravi določeno storitev – po navadi pa je teh kar več. V tem kontekstu lahko pomislite na eno; na hišnika oziroma nekega “mojstra”, ki poskrbi za vse.

Prijava na brezplačno izobraževanje

hisnik-300x159Ne govorimo o tem, kako v primeru pokvarjenega pralnega stroja pokličete pooblaščeni servis, temveč o skupku storitev, ki si jih lahko omisli, če ustreza pogojem in ima, če je to potrebno, določene licence, oseba, bodoči samostojni podjetnik.

Nekaj najbolj klasičnih opravil doma in okoli hiše so denimo vrtnarska opravila, čiščenje, pleskanje, popravljanje računalnikov, televizij in podobno.

Lahko postanete hišnik!

Najprej smo pomislili na hišnika; to dejavnost boste v Standardni klasifikaciji dejavnosti našli pod šifro Vzdrževanje objektov in hišniška dejavnost (81.100). Ta dejavnost se uvršča med dejavnosti, ki se izvaja na obrtni način.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Te dejavnosti so izvajanje kombiniranih pomožnih storitev v objektih, kot so:

  • skrb za obratovanje hišnih naprav;
  • dvigal;
  • pralnic;
  • varovanje, čiščenje, skrb za centralno ogrevanje;
  • manjša popravila (menjava varovalk, žarnic);
  • druga hišniška opravila

Prijava na brezplačno izobraževanje

Kdaj je neka dejavnost obrtna dejavnost?

Obrtna dejavnost je tista dejavnost, za katero velja:

  • da gre za proizvodno ali storitveno dejavnost na podlagi individualnih naročil, da se opravlja proizvodnja le v majhnih serijah ter da serijska proizvodnja ne obsega pretežnega dela dejavnosti,
  • da se uporabljajo stroji, orodja in tehnične naprave, ki so primerne za opravljanje dejavnosti po predhodni alinei in da nimajo značilnosti tekočih trakov ali avtomatiziranega delovnega procesa,
  • da je osebni angažma v proizvodnji, izvajanju storitev ali pri vodenju podjetja prevladujoč,
  • da se opravlja trajno. (Vir: Obrtni zakonik (ObrZ)).

Registracija s. p. je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Druga opravila, ki jih lahko opravljate kot “mojster za vse”, nekaj primerov:

Lahko pa svoje bodoče podjetje usmerite tudi v več dejavnosti, ki jih lahko kadarkoli tekom poslovanja tudi brezplačno doregistrirate.

  • Vrtnarska opravila, rezanje trave: Urejanje in vzdrževanje zelenih površin in okolice, 81.300
  • Čiščenje npr. večstanovanjske hiše: 81.210 Splošno čiščenje stavb
  • Dejavnosti gradbeništva: 43.320 Vgrajevanje stavbnega pohištva; 43.342 Pleskarska dela; 43.390 Druga zaključna gradbena dela (čiščenje novogradenj pred prevzemom, druga dopolnilna in zaključna gradbena dela).
  • Manjša popravila računalnikov: Popravila in vzdrževanje računalnikov in perifernih enot, 95.110
  • Manjša popravila ali vzdrževanja elektronskih naprav kot so radii, televizorji, radijski sprejemniki, videorekorderji, predvajalnikov laserskih plošč, hišnih videokamer, digitalnih fotoaparatov, konzol za video igre in podobno: Popravila komunikacijskih naprav, 95.120.

Prijava na brezplačno izobraževanje

VEM točka DATA obratuje tudi poleti! Naši referenti vam bodo pomagali pri registraciji podjetja ter drugih pravnih, finančnih in davčnih zagatah! Zagotovite si svoj termin za posvet na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja