Go to Top

Kupite po ugodni ceni in prodate naprej? Ste v prekršku!

Kupite po ugodni ceni in prodate naprej? Ste v prekršku, saj opravljate trgovinsko dejavnost brez pravne podlage. To pomeni, da gre za delo na črno. V kolikor vas pri tem zapazi inšpektor, vam sledi precejšnja globa.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Kako poslovati, da ne boste v prekršku?

Več informacij

Ste v prekrškuV kolikor posameznik kupuje blago z namenom nadaljnje prodaje, dejansko opravlja trgovinsko dejavnost. To lahko opravlja le preko ustrezne statusne oblike, torej kot družba ali podjetnik, sicer gre za delo na črno.

Prijava na izobraževanje

V skladu s 6. členom Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1) ni dovoljeno naročanje, objavljanje ali posredovanje oglasov in oglasnih sporočil v časopisih, revijah, na radiu, televiziji in v drugih elektronskih medijih ali na drug način, ki je dostopen javnosti, če pravna oseba, tuj pravni subjekt, samozaposlena oseba, delodajalec ali  posameznik ponuja ali oglašuje dejavnost ali delo, ki se po določbah tega zakona šteje za delo na črno.

Kupite po ugodni ceni in prodate naprej? Ste v prekršku!

Klikni in deli

Za kršitev tega člena je za posameznika predpisana globa v višini od 500 do 2500 evrov. Za nadzor oglaševanja s strani posameznikov je od avgusta 2014 dalje pristojna Finančna uprava RS (Furs) in ne več Tržni inšpektorat RS (Tirs).

Preberite tudi:

Vir: Tržni inšpektorat RS (Tirs)

Imate kadrovsko ali pravno vprašanje? DATINI strokovnjaki na vaša vprašanja odgovarjajo tudi poleti! Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas pokličite po telefonu na 01 600 1530.

Prijava na izobraževanje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja