Go to Top

Najbolj brani članki preteklega tedna

V preteklem delovnem tednu so največ zanimanja vzbudili štirje raznoliki članki.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Ob tem, da se podjetnik spozna na svojo dejavnost, ki jo namerava opravljati, mora vedeti še cel kup drugih podrobnosti.

Več informacij

Prihajata nova lestvica za odmero dohodnine in splošna olajšava

Najbolj brani članki preteklega tednaPrihajata nova lestvica za odmero dohodnine in splošna olajšava. V Uradnem listu Republike Slovenije je bil 7. oktobra 2016 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona dohodnini (novela ZDoh-2R), ki se uporablja za davčna leta, ki se začnejo od vključno 1. januarja 2017. Preberite več.

Vsakemu Slovencu 300 evrov in 16 dodatkov manj?

Da je v Sloveniji mogoče uvesti univerzalni temeljni dohodek (UTD), ki bi vsakemu Slovencu na račun odprave 16 socialnih transferjev omogočal prejemanje 300 evrov mesečno, je zapisano črno na belem. Preberite več.

Prijava na izobraževanje

Pitna voda za vse državljane Slovenije je postala ustavna pravica

Pitna voda za vse državljane Slovenije je postala ustavna pravica. Leto dni po ustanovitvi Civilne iniciative Za Slovenijo in svobodo, natančneje 17. novembra 2016, je Državni zbor z 64 glasovi za in nobenim proti vnesel pravico do pitne vode v Ustavo RS. Preberite več.

Ste slišali za nove predloge, ki obetajo spremembe na trgu dela?

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) je v javno razpravo poslalo predloge, ki obetajo spremembe na trgu dela. Preberite več.

Prijava na izobraževanje

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja