Go to Top

“Delovni preizkus” po novem odprt do konca julija 2017, razširili so tudi ciljno skupino

Spremembe javnega povabila Delovni preizkus prinašajo podaljšanje roka za prijavo delodajalcev, povečanje skupnih razpoložljivih sredstev, razširitev ciljne skupine brezposelnih, ki se lahko vključijo v program, in povečanje skupnega števila njihovih vključitev.

izobraževanje

Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Veste, katere vse oblike dela in zaslužka obstajajo?

Več informacij

Ponudbe za delovni preizkus brezposelnih lahko delodajalci oddajo na javno povabilo do porabe razpoložljivih sredstev, po novem najdlje do ponedeljka, 31. julija 2017, do 13. ure.

Prijava na izobraževanje

delovni preizkusPovečala so se tudi skupna razpoložljiva sredstva javnega povabila. Za izvedbo delovnih preizkusov v letih 2016 in 2017 je zdaj na voljo skupaj 1,435 milijona evrov iz slovenskega proračuna. V skladu s tem se je zvišalo predvideno število vključitev. V delovni preizkus se bo lahko vključilo 1.600 brezposelnih.

Ravno tako je s spremembo javnega povabila razširjena ciljna skupina programa. V delovni preizkus pri delodajalcih, katerih ponudbe so bile izbrane na javnem povabilu, se odslej lahko vključujejo brezposelni, ki so dopolnili vsaj 30 let in so najmanj 3 mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih (do sedaj brezposelni v starosti 30 let ali več, prijavljeni med brezposelnimi najmanj 6 mesecev).

Prijava na izobraževanje

“Delovni preizkus” po novem odprt do konca julija 2017, razširili so tudi ciljno skupino in sredstva.

Klikni in deli

Če bo javno povabilo zaključeno pred končnim rokom za predložitev ponudb, bodo predčasno zaprtje povabila objavili na spletni strani.

Več informacij za delodajalce: javno povabilo
Več o javnem povabilu smo pisali tudi že v Preizkus brezposelnih na konkretnem delovnem mestu.
Vir: ZRSZ

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja