Go to Top

Najbolj brani so bili najvišji prihodki za osebno dopolnilno delo

Najbolj brani ta teden so bili prihodki, ki jih oseba, ki opravlja osebno dopolnilno delo (ODD), ne sme prekoračiti, če tega ne želi izgubiti. Zanimalo vas je tudi to, kaj točno lahko oseba, ki izvaja ODD, prodaja in pod kakšnimi pogoji. Če bi iz gozdnih sadežev želeli narediti marmelado in jo prodajati, bi morali namreč z izvajanjem ODD prekiniti. Še vedno pa vas je zanimalo tudi, kdaj lahko s. p. izda račun. Klikali pa ste tudi po članku o razlikah med enostavnim in dvostavnim knjigovodstvom.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Spravite svojo idejo iz glave in postanite podjetnik! Pred tem lahko brezplačno preverite, kaj morate za implementacijo od ideje do posla vedeti!

Več informacij

Najbolj brani so bili prihodki za osebno dopolnilno delo

najbolj braniDoseženi prihodek iz opravljanja osebnega dopolnilnega dela v posameznem polletju koledarskega leta ne sme presegati treh povprečnih mesečnih neto plač v RS v preteklem koledarskem letu, kar glede na podatek za leto 2015 znaša ta limit 3.039,69 evra. Če tega ne boste upoštevali, vam grozi izbris iz seznama ODD, ki ga vodi Agencija za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Več: Kolikšna je omejitev prihodkov za osebe, ki opravljajo osebno dopolnilno delo.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Kdaj ODD in kdaj s. p.?

Na lestvico pa se je prebil tudi članek o tem, kaj in pod katerimi pogoji lahko oseba opravlja ODD in kdaj ne. Spomnimo, če ne gre za prodajo gozdnih sadežev in zelišč v njihovi prvotni obliki, na ODD lahko pozabite. Več v Naberi in prodaj: ODD. Naberi, predelaj in prodaj: s. p.

Najbolj brani ta teden so bili najvišji prihodki za osebno dopolnilno delo.

Klikni in deli

Zanimalo vas je tudi, kdaj samostojni podjetnik lahko izda račun. Če posluje preko osebnega računa, lahko račun izda takoj, ko je vpisan v register Ajpes, če pa posluje prek poslovnega računa, pa lahko račun izda takoj, ko ima aktiviran račun na banki.

Kakšna je razlika med enostavnim in dvostavnim knjigovodstvom? Knjigovodstvo je del računovodstva in ga mora imeti vsako podjetje. Podjetje mora beležiti poslovno in finančno uspešnost, premoženjsko ter finančno stanje. Knjigovodska listina se mora sestaviti za vsak poslovni dogodek (npr. prodaja izdelka/storitve) in se vnesti v poslovno knjigo. Knjigovodske listine so na primer račun, bančni izpisek, obračun potnih stroškov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Še vedno pa so vas zanimala naša brezplačna izobraževanja. Več o razpisanih terminih si lahko preberete v Bližajoča se jesen privablja k podjetništvu. Že poznate vsa naša brezplačna izobraževanja?
Registracija podjetja na VEM točki DATA je brezplačna, hitra in enostavna. Svoj termin si lahko zagotovite na data@data.si ali na telefonu 01 600 1530.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja