Go to Top

Le še dva tedna časa za prijavo podjetij, ki so uvedla inovativne pristope za zagotavljanje varnosti in zdravja

Točno čez dva tedna, v sredo, 31. avgusta 2016,  se zaključi rok za prijavo na tekmovanje za podjetja in organizacije, ki so v delovno okolje uvedla inovativne pristope za zagotavljanje varnosti in zdravja. Tekmuje se za priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016«.

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Delodajalec je vsem svojim delavcem dolžan zagotoviti teoretično in praktično usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za varno opravljanje dela.

Več informacij

Namen tekmovanja, ki poteka v organizaciji delovnega ministrstva je s konkretnimi primeri pokazati zlasti delodajalcem, kakšne so koristi upoštevanja dobre prakse na področju varnosti in zdravja pri delu ter širjenje informacij o primerih dobre prakse ter spodbujanje njihove izmenjave.

Prijava na izobraževanje

zagotavljanje varnosti in zdravjaTekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah. V prvi bodo tekmovale organizacije, ki imajo manj kot 100 zaposlenih, v drugi pa organizacije s 100 in več zaposlenimi. Prijavnico lahko oddate najkasneje v sredo, 31. avgusta 2016 ob 16. uri. Več o tem si lahko preberete v Podjetja, izvajate ukrepe za zagotavljanje zdravja in varnosti na delovnem mestu?

O varnosti in zdravju na delovnem mestu na DATI redno poročamo. Med drugim smo pisali o natečaju za delodajalce za izbor najboljših ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu, o tem, da to področje redno spremlja inšpekcijski nadzor ter o tem, kam se uvršča strošek izvajanja promocije zdravja na delovnem mestu.

Prijava na izobraževanje

Čez dva tedna se zaključi tekmovanje za podjetja in organizacije, ki so v delovno okolje uvedla inovativne pristope za zagotavljanje varnosti in zdravja.

Klikni in deli

Pisali smo tudi o tem, zakaj bi s. p. moral na usposabljanje iz varstva in zdravja na delovnem mestu, čeprav zakon tega izrecno ne zahteva. Več v Samozaposleni, kako pa kaj varnost in zdravje na delovnem mestu?

Podjetje DATA tudi v poletnem času obratuje nemoteno. Za registracijo podjetja (s. p. ali  d. o. o.) si zagotovite svoj termin na 01 600 15 30 ali na e-mail data@data.si.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja