Go to Top

Varčujete v depozitih? Trend nižanja obrestne mere za depozite se nadaljuje

Kratkoročna vezava za 3 mesece v povprečju prinaša 0,07 odstotne obresti. Najvišje obresti za enoletni depozit boste trenutno dobili pri Sberbank banki (0,40 odstotka), za obdobje dveh let ponujajo najvišje obresti pri Gorenjski bank in banki Sparkasse (0,80 odstotka).

Depoziti so pomemben instrument za kratkoročno varčevanje potrošnikov, mnogi pa v njih varčujejo denar tudi za daljša obdobja, ker ne želijo nase prevzemati naložbenega tveganja. Slovenski varčevalci imajo velik del svojih prihrankov prav v depozitih ali na drugih varčevalnih računih, ugotavljajo na ZPS.

Varčevanje večjih vsot denarja

Depoziti so atraktivna oblika varčevanja, saj lahko tudi s kratkoročno vezavo sredstev varčujete po višjih obrestnih merah kot na navadnih varčevalnih ali bančnih računih. Če varčujete večje vsote denarja, se vam splača primerjati ponudbo bank, saj se obrestne mere med ponudniki lahko zelo razlikujejo. Obrestne mere za depozite lahko preverite v primerjalniku ZPS.

Potrebujete finančno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Če želite prihraniti nekaj več, predvsem pa banke spodbuditi k bolj konkurenčni ponudbi, lahko svoje prihranke prenesete na drugo banko, ki vam bo zanje ponudila več. Zaradi varčevanja drugje vam ne bo treba zamenjati tudi bančnega računa. Druga banka vam bo za namen izplačila depozita praviloma odprla brezplačen referenčni račun, še pišejo na ZPS. Več o tem smo pisali v prispevku Zamenjava banke prinaša prihranke.

Preberite tudi:

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Prihranki so lahko tudi dobra motivacija, da iz vašega hobija ali odlične ideje nastane novi posel. Kako zaslužiti s hobijem ali idejo, brezplačno svetujemo na DATI.

Več informacij

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja