Go to Top

Izraba letnega dopusta: Delodajalec jo lahko delavcu tudi določi

Delavec lahko samostojno izbere le en dan koriščenja letnega dopusta oziroma en teden med šolskimi počitnicami, če ima šoloobveznega otroka, preostala izraba letnega dopusta pa je lahko določena s strani delodajalca.

O preostalih dneh se mora, v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih (ZDR-1), dogovoriti z delodajalcem. Število dni in izraba letnega dopusta je lahko ob zakonu določena tudi v panožnih kolektivnih pogodbah ali internih aktih, vendar v njih izraba letnega dopusta na more biti določena v nasprotju z ZDR-1.

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Podjetniki, ali veste, na katero zakonodajo morate biti še posebej pozorni?

Več informacij

Izraba letnega dopusta kot jo določa zakon

Po zakonu pa lahko delodajalec delavcu tudi izrabo teh izbranih dni dopusta ob želenih dnevih zavrne, če bi to, kot pravi zakon, »resneje ogrozilo delovni proces«. Delodajalec ima torej v celoti pravico, da določi izrabo delovnega dopusta z upoštevanjem delovnega procesa, kar pomeni, da lahko predpiše, kdaj bodo na primer, imeli delavci kolektivni dopust ali da bodo koristili letni dopust v času pomanjkanja dela.

Od delavca lahko delodajalec tudi zahteva, da izrabi najmanj dva tedna letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, preostanek letnega dopusta pa najmanj do 30. junija naslednjega koledarskega leta. Izjemoma lahko delavec letni dopust izkoristi do konca koledarskega leta, če ga do konca junija ni mogel izkoristiti zaradi bolezni, poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka.

izraba letnega dopusta

Bralca je namreč zanimalo, ali lahko delodajalec predpiše izrabo letnega dopusta v času mirovanja proizvodnega procesa zaradi napake. V skladu z zakonom se torej lahko delodajalec odloči tudi za tak ukrep, problematično bi bilo le, če bi se za tak sklep odločil za nazaj.

O izrabi letnega dopusta smo že govorili tudi v prispevkih:

Vsi delodajalci sicer morajo do 31. marca delavcem odmeriti letni dopust – o tej obveznosti smo že pisali v prispevku Delodajalci – ne pozabite na letni dopust delavcev!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja