Go to Top

Uspešno upravljanje podjetja ali kaj se lahko od moških naučijo ženske?

V svet posla vstopajo danes tako moški kot ženske, upravljanje podjetja je za oba spola izziv, a zdi se, da poznajo moški skrivnosti in poti do uspeha, ki ženskam niso samoumevne.

izobraževanje

Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Ali veste, kako so pri nas obdavčene posamezne oblike dela in kaj se v posamezni situaciji, ko potrebujete dodatne moči v podjetju najbolj izplača?

Več informacij

Kaj se lahko gospe naučijo od gospodov oziroma podjetnice od podjetnikov, so zbrali pri Forbes.com.

Ne bodite sam sebi sovražnik

Včasih smo sami sebi največji sovražnik. Bodite samozavestni in predstavite svoje dobre lastnosti in dosežke, pri tem pa pozabite na svoje neuspehe. V nasprotnem primeru vaša konkurenca ne bo vaš največji sovražnik.

upravljanje podjetja

Zahvalite se

Če vam je nekdo svetoval ali vam nudil pomoč, se ne pozabite zahvaliti. Moški so pri neupoštevanju tako imenovanega bontona sicer prizanesljivi, ženske podjetnice pa pri tem veljajo za neodpustljive in si neupoštevanje bontona zapomnijo.

Podjetniško ‘sestrstvo’ oziroma ‘bratstvo’

Na spletni Forbes.com menijo, da imajo moški t. i. skrito podjetniško združbo, ki deluje kot podporni sistem. Podobno bi morale delovati tudi ženske podjetnice, ki bi podporno združbo uporabljale za svetovanje in seznanjanje z informacijami za uspešno upravljanje podjetja.

Izogibajte se besedi ‘ampak’

Beseda ‘ampak’ tako v angleškem jeziku kot v slovenskem jeziku velja za eno izmed najbolj uničujočih besed. Takoj, ko jo oseba uporabi, si občinstvo zapomni le določene besede. Vse, kar je oseba odobrila ali rekla, preden je izgovorila besedo ‘ampak’, je za občinstvo neobstoječe. Podobno velja tudi v svetu posla. Bodite pozorni na besedo ‘ampak’ in se ji izogibajte.

izobraževanje

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

Če že imate poslovno idejo, a ne veste, kako jo razviti, vam na seminarju pomagamo s poslovnim načrtom. V štirih urah boste sestavili poslovni načrt, mi pa vam bomo pri tem pomagali s konkretnimi napotki.

Več informacij

Bodite pripravljeni

Vaša kredibilnost in verodostojnost je nujna za profesionalno upravljanje podjetja. Bodite pripravljeni na vašo konkurenco in bodite vedno korak pred njimi – spremljajte ekonomsko in gospodarsko rast, hkrati pa bodite pozorni na statistične podatke, ki so ključni za vaše podjetje oziroma za dejavnost, v kateri poslujete.

Odgovorite na vprašanje

Razmišljajte o dejstvih in bodite razumni. Pri tem bodite pozorni na to, da ne boste vključevali čustev ali čustvenih reakcij. Ne pustite se motiti in se izogibajte motečim dejavnikom. Na spletni strani Forbes.com menijo, da imajo ženske podjetnice širši miselni proces kot moški, a imajo obenem težave s takojšnjim odgovarjanjem na vprašanja.

Vir: Forbes.com

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja