Go to Top

Kateri kadri bodo iskani v drugi polovici leta?

Maja se je brezposelnost zmanjšala že četrti mesec zapored. Spet je bila nižja v vseh območnih službah Zavoda RS za zapsolovanje. Registriranih je bilo 112.385 brezposelnih: 2,2 % manj kot aprila in 6,1 % manj kot maja 2014. Znižujeta se deleža brezposelnih do 29. leta in iskalcev prve zaposlitve.

Kateri kadri bodo iskani v drugi polovici leta?V prvih petih mesecih letošnjega leta je bilo pri Zavodu v povprečju prijavljenih 118.448 brezposelnih oseb, kar je 5,9 % manj kot v primerljivem obdobju leta 2014.

Zavod za zaposlovanje bo vračal prispevke za socialno varnost

Na novo se je maja pri Zavodu prijavilo 5.966 brezposelnih oseb, kar je 8,7 % manj kot aprila in 2,5 % manj kot maja 2014. Med novoprijavljenimi je bilo 723 iskalcev prve zaposlitve, 1.094 trajno presežnih delavcev in stečajnikov ter 3.236 brezposelnih zaradi izteka zaposlitev za določen čas.

Zaposlitev in samozaposlitev?

Vlada zagotovila dodatna sredstva za aktivno politiko zaposlovanja

Vlada je zagotovila 17,8 milijona evrov dodatnih sredstev za aktivno politiko zaposlovanja, za izvajanje ukrepov je tako skupaj namenjenih 65 milijonov evrov. Z zagotovitvijo dodatnih sredstev v okviru rebalansa proračuna za leto 2015 se bo v programe lahko vključilo 5.530 več brezposelnih oseb, zaposlilo pa se bo še dodatnih 1.760 oseb.

Preverite javne razpise Zavoda RS za zaposlovanje:

Kateri kadri bodo iskani v drugi polovici leta?

Delodajalci za drugo polovico tega leta napovedujejo večjo zaposlenost. Za drugo letošnje polletje predvidevajo 0,6 % rast zaposlenosti.

Iščejo se:

  • varilci,
  • vozniki težkih tovornjakov,
  • delavci za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih,
  • orodjarji,
  • prodajalci, 

    Potrebujete pomoč pri sestavi pogodb o zaposlitvi? Pišite nam!

    Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

  • čistilci,
  • strežniki in gospodinjski pomočniki,
  • zidarji,
  • natakarji in
  • mesarji.

Najbolj optimistični so delodajalci iz drugih raznovrstnih poslovnih dejavnosti, kamor se uvrščajo tudi agencije za zaposlovanje, gradbeništva, prometa in skladiščenja, gostinstva ter predelovalnih dejavnosti.

Razmišljate o zaposlitvi novega sodelavca? Veste, katera oblika dela bi bila za vas stroškovno najbolj optimalna? Vabljeni na seminar Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja