Go to Top

Ste pripravljeni na vstop v podjetništvo?

Vstop v podjetništvo je dobra izbira, a nikar brezglavo vanj.Pri odločitvi za podjetniški način življenja se mora podjetnik soočiti s številnimi ovirami, ki pa so hkrati tudi priložnosti. Vstop v podjetništvo je dobra izbira, a nikar brezglavo vanj.

Zaposlitev ali samozaposlitev?

Razmišljajte na dolgi rok?

Vsak začetnik bi moral vedeti, da se v podjetništvo podaja ”na dolgi rok”, zato brezglavo delovanje brez poslovnega načrta nikakor ni priporočljivo. Najbolj pomembna je realna ocena trenutne situacije in pričakovanja glede prihodnjih poslovnih izidov. Marsikateri podjetnik že tu naleti na težavo, saj pri svoji oceni velikokrat zgreši, zato je priporočeno izbrati kratkoročne poslovne cilje, ki lahko podjetniku olajšajo delo.

Zakaj potrebujete poslovni načrt si lahko preberete tukaj.

Preberite tudi Ključne točke poslovnega načrta.

Kako izdelati finančni načrt?

Kje dobiti poslovne ideje?

Najpomembnejši vir poslovnih idej je okolje, v katerem podjetnik deluje. Zaposleni, ki se ukvarjajo z razvojem, imajo po navadi veliko idej na področju, na katerem delujejo. Zlata jama idej so tudi tržniki in prodajalci, ki so v nenehnem stiku s kupci, ki narekujejo smernice naših podjetniških idej in so lahko dejanski viri poslovnih idej. Pozorni moramo biti tudi na dobavitelje, saj je nemalokrat možno izdelati še kak nov izdelek iz materiala, katerega kupujemo pri njih.

Podjetnik ne sme zanemariti mreženja izven delovnega časa. Podjetnik se mora gibati v okolju, ki je inspirativno in polno poslovnih idej. Udeleževanje na podjetniških združenjih, družabnih dogodkih, domačih in mednarodnih sejmih ter izobraževalnih dogodkih so tako nujno potrebna, če želimo ostati v stiku s časom in ljudmi, ki so prisotni na trgu.

Odprt duh in pozornost na dinamiko okoli nas sta načina, s katerima bomo odkrili še veliko dobrih podjetniških idej. Ne pozabite, podjetništvo omogoča številne prednosti, le lotiti se ga je potrebno preudarno!

Želite izvedeti več? Vabljeni na naše seminarje 15 ključev za uspešno podjetniško pot,  Abeceda poslovanja in Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Poslovni načrt vam pripravimo tudi v podjetju DATA d.o.o. Za več informacij pišite na elektronski naslov data@data.si ali pa pokličite na telefonsko številko 01 6001 530.

Pripravila: Anja Grahek

Podjetniški seminarji


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja