Go to Top

Kako poteka izdelava spletne strani?

Kako poteka izdelava spletne strani?Želite svoje izdelke ali storitve predstaviti širnemu svetu? Želite, da za vas izve več ljudi? Za uspešno poslovanje vašega podjetja potrebujete kupce, ki vam jih lahko pripelje profesionalno zasnovana in oblikovana spletna stran. Kako poteka sama izdelava spletne strani vam bomo predstavili v nadaljevanju.

Domena in gostovanje

Domena je vaše ime na spletu, po kateremu vas bodo vaše stranke iskale po spletu, zato je izbira imena domene zelo pomembna. Lastnik domene postanete tako, da jo registrirate. Seveda je potrebno pred registracijo preveriti, če je ime domene še prosto, v nasprotnem primeru morate izbrati drugo ime domene.

Gostovanje je storitev, ki omogoča, da je vaša spletna stran dostopna na internetu preko različnih brskalnikov. Za vzpostavitev spletne strani podjetja ali posamezniki ponavadi zakupijo določen prostor na strežniku.

Izdelava in oblikovanje spletne strani

Pred samo izdelavo morate vedeti, kaj želite, da vaša spletna stran vsebuje. Tako imenovano analizo predlagamo, da naredite z izkušenimi  izdelovalci spletne strani, ki vam bodo predstavili vse možnosti. Če vaše podjetje prodaja izdelke in bi želeli prodajati tudi izven Slovenije,  bi bilo zelo priporočljivo, da imate na spletni strani tudi spletno trgovino. V tem primeru bi morala razmisliti na katere trge ciljate in izdelati večjezično spletno stran.

Optimizacija besedil

S pomočjo optimizacije dosežemo, da se bodo kupcem vaše podjetje in vaše storitve prikazovale na prvi strani med zadetki na iskalnikih, kar vam bo povečalo obisk na strani. Vprašajte se, katere so ključne besede, pod katerimi vas vaši potencialni kupci iščejo preko iskalnikov in te besede optimizirajte.

Google AdWords

Google Adwords so Google oglasi, ki so namenjeni vsem, ki želijo izkoristiti Google za svojo promocijo. Google med vodilnimi brskalniki na svetu in Googlovo oglaševanje se je izkazalo kot produktivna oglaševalska poteza, saj plačate samo, ko oglaševanje deluje.

Razmišljate o izdelavi spletne strani in še zbirate informacije?  Priporočamo vam obisk seminarja Kako pristopiti k izdelavi dobre spletne strani. Nudimo pa vam tudi dvodnevno usposabljanje Spletna stran TO GO, kjer si lahko sami izdelate svojo spletno stran in se naučite hitre in enostavne uporabe.

Izdelavo spletne strani pa lahko prepustite tudi našim strokovnjakom. Pokličete nas lahko na 01 600 1530 ali nam pišete na data@data.si in se dogovorite za sestanek. V kolikor spletno stran že imate, pa menite, da ni dovolj optimizirana, vam lahko naredimo analizo in vam svetujemo!

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje

[hr]

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja