Go to Top

Kaj loči uspešne podjetnike od neuspešnih?

Obstajajo tri lastnosti, ki ločijo uspešne podjetnike od neuspešnih.

Katere lastnosti imajo uspešni podjetniki?1. Prilagodljivost

V večini primerov podjetniki ne uspejo s prvo obliko izdelka ali storitve. Velikokrat je pričakovano, da bo izdelek ali storitev uspela, potem se pa zgodi ravno obratno. V tem primeru bo treba preveriti, kako dela konkurenca in jih posnemati. Za uspešnega podjetnika je ključnega pomena, da je pripravljen na spremembe in prilagoditve.

Četudi je vaš izdelek ali storitev v nekem trenutku popoln uspeh, se bo spremenil svet okoli vas, z njim pa želje in potrebe vaših strank. Zato je pomembno, da se zavedate, da so spremembe edina stalnica v podjetništvu in uspešni so le tisti podjetniki, ki znajo s pomočjo sprememb uspeti v svojem poslu.

2. Vztrajnost

Vsak podjetnik naleti na “grbine” na svoji poti do uspeha. Lahko se zgodi, da boste izgubili pomembne stranke ali da bodo pomembni delavci zapustili vaše podjetja, nekateri celo postali vaši konkurenti. Vlada lahko spremeni predpise in vse se zdi brezupno. Vendar , če želite uspeti, morate vztrajati in biti pripravljeni na težke čase. Vztrajnosti ne more nadomestiti nič in le če boste dovolj vztrajni, boste uspeli.

Poleg odločenosti vztrajanja ne glede na vse, pa ne bo šlo brez zadostnih finančnih sredstev. Dobro je, da so vaša pričakovanja glede uspeha takšna, da boste za vse potrebovali dvakrat več časa in dvakrat več denarja kot načrtujete. Če nimate zadostnih finančnih sredstev, počakajte s poslom.

3. Delovna etičnost

Tretja pomembna lastnost uspešnega podjetnika je sposobnost in pripravljenost na trdo delo. Vodenje podjetja ni lahko. Vaš delovni dan se ne bo končal po osmih urah. Če se vaš delovni teden začne v torek, boste do četrtka že krepko čez 40 delovnih ur, vendar se ne boste ustavili. Dosegljivi boste 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Uspeh podjetja je odvisen od trdega dela!

Vodenje podjetja polno izzivov in če ste prilagodljivi, vztrajni in pripravljeni trdo delati, so vaše možnosti za uspeh veliko večje.

Če ste pripravljeni uspeti v poslovnem svetu, vas vabimo na naš seminar Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, kjer se bodo naši svetovalci potrudili odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja