Go to Top

Obvestilo FURS-a za člane kmečkih gospodinjstev

Člani kmečkih gospodinjstev morajo do 31. oktobra 2014 priglasiti opravljanje osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov ali dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov.

Obvestilo FURS-a za člane kmečkih gospodinjstevFinančna uprava RS je 17. oktobra 2014 poslala obvestila 378 članom iz 172 kmečkih gospodinjstev, s katerimi jih obvešča, da je povprečni skupni dohodek njihovega kmečkega gospodinjstva za leti 2012 in 2013 iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti presegel 7.500 evrov.

Kadar povprečni skupni dohodek dveh zaporednih predhodnih davčnih let članov posameznega kmečkega gospodinjstva iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti presega 7.500, morajo po določbah zakona o davčnem postopku člani takega kmečkega gospodinjstva najpozneje do 31. oktobra tekočega leta določiti nosilca osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti.

Pri davčnem organu morajo tudi priglasiti, da bodo 1. januarja naslednjega leta davčno osnovo od dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti ugotavljali na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov oziroma dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov.

Potrebne obrazce in več informacij pa najdete na spletni strani DURS-a.

Potrebujete pomoč iz področja davkov? Pokličite nas na 01 600 15 30 ali nam pošljite elektronsko sporočilo na data@data.si in naši izkušeni svetovalci vam bodo radi priskočili na pomoč!

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja