Go to Top

DURS bo po novem opominjal tudi preko portala eDavki

Iz DURS-a sporočajo, da bodo po novem o neplačanih davčnih obveznostih opominjali tudi preko portala eDavki. Vendar bodo najprej v prehodnem obdobju, torej do do konca avgusta, opomini za neporavnane obveznosti zavezancem posredovani tako po klasični poti, kot preko portala eDavki.

To velja za zavezance, ki so vključeni v sistem eVročanja, in sicer fizične osebe, ki so (ali še bodo) vložile pristopnico za elektronsko prejemanje dokumentov ter vse pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.durs

Prehodno obdobje se zaključi 1. septembra 2014, ko bodo vsi ti zavezanci opomine prejemali le še preko portala eDavki.

Zavezance DURS tudi poziva, da za namen dodatnega obveščanja o prejemu opomina preko portala eDavki sporočijo elektronski naslov, kar uredijo preko portala eDavki s posebnim obrazcem. Ker se prehodno obdobje pošiljanja opominov po klasični poti in preko portala eDavki izteče konec avgusta, priporočajo, da zavezanci elektronski naslov za obveščanje sporočijo čim prej, zaradi prvih septembrskih opominov pa najpozneje do 31. avgusta.

Pripravil: Gašper Meden

 

Kategorije Davki Podjetništvo

Komentarjev (2)

 • DAVID LESTAN 29. Julija 2015 - 16:01 Odgovori

  Pojma ninam,prosim vas kaj je potrebno vložiti do 31.7.2015,nevem niti če sem dobil obračun dohodnine. Prosim za odgovor.
  L.p. David

  • Anja Grahek 30. Julija 2015 - 9:26 Odgovori

   Pozdravljeni,

   če vam informativni izračun ni bil vročen do 15. junija, morate sami vložiti napoved za odmero dohodnine do 31. julija 2015.

   LP,
   Anja (Data d.o.o.)

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja