Go to Top

Nasveti za boljši delovni prostor

Prostor, kjer se zadržujete velik del svojega dne, mora biti prijazen za vašo uporabo. Če vam ta ne ustreza, boste manj osredotočeni na svoje delo, manj učinkoviti in bolj utrujeni ob koncu dneva. Trpelo bo vaše delo in tudi zdravje. Pripravili smo vam nekaj nasvetov za boljše pogoje v svojem delovnem prostoru.

  1. Ne nagibajte se nad svojo mizo! Tako je pritisk na vratne mišice prevelik, kar se bo pokazalo v obliki bolečine.
  2. Nasveti za boljši delovni prostorPoskrbite, da bo tekst, ki ga berete, dovolj velik. Premajhna pisava lahko škodi vašemu vidu, zato poskrbite, da očes pri branju ne naprezate preveč  .
  3. Če je možno, se znebite navadnih telefonov in začnite uporabljati slušalke s mikrofonom. S tem boste naredili uslugo svojemu vratu in ramenom.
  4. Stol naj bo v primerni višini, da bo vaša drža pravilna. V nasprotnem primeru tvegate bolečine v spodnjem delu hrbta in predelu vratu.
  5. Vaša tipkovnica in miška naj bosta postavljeni v višini vaših komolcev.
  6. Uporabljajte čim tanjši tipkovnico, kar je prijazneje za vaša zapestja.
  7. Postavite monitor tako, da bo v višini vaših oči in dolžino ene roke stran od vas. Obrnjen naj bo tako, da bo slika jasna. Torej ne nasproti okna, saj se bo v nasprotnem primeru sončna svetloba odbijala od ekrana.
  8. Poskušajte prostor urediti tako, da bo vseboval vsaj delček vaše osebnosti. Prinesite si kakšno fotografijo, rožo, svoj lonček za kavo oziroma nekaj, kar bo samo vaše. Ob pogledu na svoje stvari se boste počutili bolj domače in varno.

 

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja