Letno poročilo lahko oddate tudi po preteku roka

Meseca marca morajo vsi samostojni podjetniki in gospodarske družbe oddati letno poročilo. Čas se izteka, do konca meseca marca nas loči samo še nekaj dni. Vendar letno poročilo lahko oddate tudi po 31. marcu. Preverite, kako.

Letno poročilo lahko oddate tudi po preteku rokaKar nekaj rokov za poročanje je bilo v letošnjem letu prestavljeno zaradi posledic ledene ujme. Nekatere stanovske organizacije so zato zaprosile za podaljšanje roka za oddajo letnih poročil za gospodarske družbe in samostojne podjetnike do 22. aprila 2014.

AJPES ni pristojen za odločanje o podaljšanju roka, zato so stanovske organizacije to vprašanje naslovile na pristojne institucije (Ministrstvo za finance in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo). Te so odločile, da se rok za oddajo letnih poročil uradno ne podaljša.

Letno poročilo lahko oddate do 8. aprila zaradi utemeljena razloga

Še vedno pa lahko samostojni podjetniki in gospodarske družbe oddajo letno poročilo do začetka obdelave podatkov, če to predhodno sporočijo pristojni izpostavi AJPES. Tako lahko oddate letno poročilo do 8. aprila 2014, če boste predhodno pojasnili razlog in se dogovorili s pristojno davčno izpostavo.

Za vse računovodske storitve lahko poskrbimo na Data d.o.o., knjigovodstvo pa lahko vodite sami.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja