Go to Top

Vodenje poslovnih knjig za normirance

Samostojni podjetniki se lahko ob registraciji podjetja odločijo, da bodo vodili knjige po sistemu enostavnega ali dvostavnega knjigovodstva ali pa bodo imeli status normiranca.

Vse prevečkrat se status normiranca povezuje z dejstvom, da podjetnikom, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov ni potrebno voditi poslovnih knjig (računovodstva). Resnica je daleč od splošnega mnenja, ki se množično širi med podjetniki. Res je le, da normirancem ni potrebno voditi poslovnih knjig za ugotavljanje davčne osnove.

Kljub temu mora samostojni podjetnik voditi določene evidence in spoštovati mesečne obveznosti, kot so na primer vodenje knjige izdanih računov, obračun prispevkov in plač ter oddaja predpisanih obrazcev na FURS, obračun DDV, če je podjetnik zavezanec za DDV, obračun amortizacije ter vodenje poslovnih knjig za poslovne potrebe in druge mesečne obveznosti.

Mesečna cena za opravljene storitve je od 49,00 EUR + DDV dalje.

Postanite naša stranka v računovodstvu in si zagotovite posebno ponudbo POSLOVNIH SVETOVANJ

30% popusta na poslovna svetovanja

Ponudba velja za nove stranke, ki bodo podpisale pogodbo za vodenje računovodskih storitev v računovodskem servisu DATA d.o.o., za najmanj eno leto (ponudba svetovanj velja eno leto od podpisa pogodbe).

Prijavite se na svetovanja preko spletnega obrazca, nas pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pošljite email na data@data.si.