Go to Top

Tečaji za odrasle: delitev znanja – poslovna ideja

Tečaji za odrasle so dobra poslovna ideja in priložnost za dodaten zaslužek

Tečaji za odrasle so namreč lahko dejavnost vašega podjetja. Lahko pripravljate jezikovne tečaje, tečaje šivanja, klekljanja… Na tečajih lahko poučujete peko različnih peciv, tort, lahko učite o izdelovanju domačih testenin. Posebej priljubljeni so različni tečaji vrtnarstva oziroma urbanega vrtnarstva.

Koristni tečaji za odrasle so tudi tisti, ki se posvečajo računalništvu ali uporabi prenosnih telefonov. Starejše bi zagotovo zanimala tudi uporaba družabnih omrežij.

Že imate idejo, kaj bi poučevali na tečaju za odrasle? Pomagamo vam preveriti, ali boste s to idejo lahko zaslužili – na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Tečaji za odrasle kot podjetniška dejavnost

tečaji za odraslePo podatkih Statističnega urada RS je v razne oblike neformalnega izobraževanja vključenih 47 odstotkov oseb, starih od 18 do 69 let. Opažajo, da je med njimi nekoliko več žensk kot moških. Kar 63 odstotkov odraslih (18–69 let) pa se izobražuje priložnostno.

Izobraževanje in usposabljanje v vseh življenjskih obdobjih posamezniku daje dodano vrednost, družbi pa omogoča hitrejši napredek. Dodatno izobraževanje oziroma različni tečaji za odrasle so zato vse bolje obiskani. Delež odraslih, vključenih v izobraževanje (formalno ali neformalno), se sicer s starostjo zmanjšuje.  V starostni skupini od 18 do 24 let se je izobraževalo kar 81 odstotkov oseb, v starostni skupini od 25 do 34 let 56 odstotkov, v skupini od 35 do 49 let pa 53 odstotkov. Med osebami v starosti od 50 do 64 let se je izobraževalo 33 odstotkov oseb, med najstarejšimi anketiranimi (od 65 do 69 let) pa 16 odstotkov.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Katero dejavnost registrirati?

Če hoče podjetnik koga kaj naučiti, pa to učenje ni del rednega šolskega kurikuluma, potem je zanj v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) rezervirana šifra 85.590 Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje.

Sem med drugim spada:

  • izvajanje programov poklicnega usposabljanja in izpopolnjevanja, ki omogočajo pridobiti nacionalno poklicno kvalifikacijo,
  • izvajanje priprav za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij,
  • izvajanje priprav za mojstrski, delovodski in poslovodski izpit,
  • računalniško usposabljanje,
  • poučevanje jezikov,
  • verouk,
  • izobraževanje, neopredeljivo po ravni ISCED,
  • usposabljanje reševalcev,
  • usposabljanje za preživetje,
  • usposabljanje za nastopanje v javnosti,
  • poučevanje hitrega branja.

Če vaš tečaj za odrasle sodi na področje kulture plesa, bi morali registrirati dejavnost 85.520 Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju kulture in umetnosti. Za športne tečaje pa 85.510 Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije.

Dodatno lahko registrirate še dejavnosti:

  • 82.300 Organiziranje razstav, sejmov, srečanj – za razstavljanje izdelkov, ki bi nastali na tečaju;
  • 47.990 Druga trgovina na drobno zunaj prodajaln, stojnic in tržnic – za prodajo izdelkov, denimo v prostoru, kjer jih boste izdelovali.

Zapleteno? Ne, če vam ob strani stojijo izkušeni podjetniški svetovalci podjetja Data! Na brezplačnem izobraževanju o samozaposlitvi vam bomo predstavili vse prednosti in slabosti svojega podjetja.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Od tu je samo še korak do ustanovitve podjetja. Postopek je ob pomoči našega referenta hiter in brezplačen. Preden rezervirate termin za ustanovitev podjetja, dobro razmislite o poslovni obliki vašega podjetja. Boste ustanovili s. p. ali d. o. o.? Pri tem vam je lahko v pomoč skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja