Go to Top

Podjetništvo med mladimi: Kaj obljublja vlada?

Vlada Republike Slovenije je med prednostne naloge, ki jih bo zasledovala v letu 2017, uvrstila tudi zaposlovanje mladih, spodbujala pa bo tudi podjetništvo med mladimi.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Podjetništvo za mlade? Zakaj pa ne! Tudi ti lahko enostavno in brezplačno odpreš svoje podjetje.

Več informacij

Podjetništvo med mladimi vlada namerava spodbuditi z ukrepi na področju poklicnega strokovnega izobraževanja. Tega želi prilagoditi razmeram, ki vladajo na slovenskem trgu dela, in potrebam gospodarstva. K temu naj bi pripomogla tudi predvidena uvedba vajeništva.

Za namene podjetništva mladih pa je vlada vzpostavila tudi dodatne podporne storitve za potencialne podjetnike in že delujoča mlada podjetja. Z ukrepi, ki jih nudi Slovenski podjetniški sklad, je v letošnjem letu na voljo 116 milijona evrov. Od tega pa je 25 odstotkov namenjenih mladim podjetjem.

Prijava na izobraževanje

Na Dati podjetnikom začetnikom nudimo veliko brezplačnih informacij. Svetujemo vam o prednostih in slabostih samozaposlitve ter vam pomagamo morebitne hobije in podjetniške ideje pretvoriti v dobičkonosen posel.

Na brezplačnem skupinskem svetovanju razlagamo tudi postopek registracije podjetja (s. p. ali d. o. o.), ki je na VEM točki DATA brezplačen, hiter in enostaven!

Prijava na izobraževanje

Podjetništvo med mladimi se spodbuja tudi v okviru socialnega podjetništva

podjetništvo med mladimiPodjetništvo med mladimi se aktivno spodbuja tudi v sklopu vladnega strateškega projekta spodbujanja razvoja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije. Zanj bo vlada do leta 2020 namenila 45 milijonov evrov nepovratnih sredstev, dobrih 10 milijonov pa bo povratnih sredstev iz naslova Evropske kohezijske politike.

Na vladi so izpostavili, da je Ministrstvo za gospodarstvo denimo v letu 2016 že razpisalo pol milijona evrov sredstev za zagon mladinskih kooperativ. Letos pa bo na javnem razpisu izbralo nacionalno mladinsko mrežo podpornega okolja za socialno podjetništvo.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Poleg tega je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavilo javni razpis za podporo mladim kmetom, v okviru katerega bo na voljo 14 milijonov evrov sredstev. S pridobljenimi sredstvi bodo mladi lažje vzpostavil kmetijsko gospodarstvo in dejavnosti na njem. Posledično se bo izboljšala starostna struktura nosilcev kmetijskih gospodarstev in njihova konkurenčnost.

O drugih spodbudah vlade, ki krepijo podjetništvo za mlade in zaposlovanje, pa si lahko preberete v naslednjih prispevkih:

Prijava na izobraževanje

Vlada bo sicer z različnimi drugimi ukrepa skušala povečati zaposlovanje mladih, spodbujala bo inovativnost in kreativnost že v času šolanja in izboljšala dostop mladih do stanovanj.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja