Go to Top

Število delovno aktivnih oseb se je maja najbolj povišalo v gostinstvu

Število delovno aktivnih oseb je bilo v maju letos višje kot v prejšnjem mesecu, najbolj pa se je zvišalo v dejavnosti gostinstvo, in sicer v dejavnosti avtokampov in taborov. V mesecu maju je bilo zaposlenih med delovno aktivnimi 730.600, med samozaposlenimi pa več žensk kot moških. Stopnja registrirane brezposelnosti se je znižala na enajst deset odstotkov.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Registracijo podjetja lahko opravite tudi v poletnem času! S. p. ali d. o. o.? Mi vam povemo, kaj bi bilo v vašem primeru najbolje!

Več informacij

Prijava na brezplačno izobraževanje

Maja letos se je število delovno aktivnih oseb glede na prejšnji mesec dvignilo za 0,5 odstotka, in sicer na nekaj več kot 817.600. Število delovno aktivnih moških se je izraziteje zvišalo pri moških kot pri ženskah (za 76.700 več).

Število delovno aktivnih osebŠtevilo delovno aktivnih oseb: samozaposlilo se je več žensk kot moških

Zaposlenih oseb je bilo v maju 2016 nekaj več kot 730.600, od tega je bilo 53,4 odstotka moških in 46,6 odstotka žensk. Število samozaposlenih oseb se je glede na april povečalo za 0,1 odstotka, na nekaj več kot 87 tisoč. Glede na april pa se je v maju 2016 samozaposlilo več žensk kot moških.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Porast v gostinstvu

Število delovno aktivnih oseb se je glede na prejšnji mesec najbolj povečalo v gostinstvu, in sicer za 1,8 odstotka (na nekaj več kot 34.100), v okviru te dejavnosti pa v dejavnosti hotelov in podobnih nastanitvenih obratov, in sicer za 3,3 odstotka (na približno 8.700). Glede na maj 2015 se je število delovno aktivnih oseb v dejavnosti gostinstvo najbolj povečalo v dejavnosti avtokampov, taborov (za 39,2 odstotka), najbolj zmanjšalo pa v dejavnosti turističnih kmetij brez sob (za 25,8 %).

Število delovno aktivnih oseb je bilo maja višje kot aprila, najbolj pa se je zvišalo v dejavnosti gostinstvo, in sicer v dejavnosti avtokampov in taborov.

Klikni in deli

Stopnja registrirane brezposelnosti se je v primerjavi s prejšnjim mesecem znižala za 0,4 odstotne točke, na 11,1 odstotka. Enako stopnjo registrirane brezposelnosti smo imeli nazadnje novembra 2010 (od takrat dalje je bila višja). V maju se je znižala v vseh statističnih regijah, najbolj v obalno-kraški, najnižja pa je bila v gorenjski statistični regiji (7,5-odstotna). V polovici statističnih regij je bila stopnja brezposelnosti višja od slovenskega povprečja.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Preberite tudi:

Za več informacij glede registracije samostojnega podjetja ali d. o. o., so vam na voljo referenti VEM točke DATA, ki jih lahko kontaktirate preko telefonske številke 01 600 15 30 ali preko e-mail naslova data@data.si.

Vir: Surs


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja