Go to Top

Oblikovanje nohtov: katero dejavnost registrirati?

Oblikovanje nohtov: katero dejavnost registrirati? - Data d.o.o.

 

Ker želimo biti vsi vedno urejeni, so se mnogi priučili, kako poteka oblikovanje nohtov ter nega rok in nog. Kaj pa morate narediti, če želite svoj hobi –oblikovanje nohtov – spremeniti v dober posel?

Za opravljanje dejavnosti oblikovanje nohtov je predvidena registracija dejavnosti »Kozmetična in pedikerska dejavnost«  (S96.022). V tej dejavnosti je vključena tako manikura, ki sicer ne zahteva posebne izobrazbe in pedikura, za opravljanje katere je potrebna vsaj nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK) ustrezne smeri.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Prve korake v svet podjetništva vam razkrijemo na našem brezplačnem seminarju, kjer govorimo ravno o tem, kako lahko nekaj, kar počnete s srcem, spremenite v dober posel.

Več informacij

Oblikovalke in oblikovalci nohtov sicer morajo poznati anatomijo in dermatologijo nohta ter bolezni in okužbe nohtov. S takimi praktičnimi znanji lahko nato ob negi rok in nohtov opravljajo tudi geliranja, poslikave in podaljševanja nohtov ipd.

oblikovanje nohtov

V kolikor želi nosilec v svojem kozmetičnem salonu opravljati tudi trgovinsko dejavnost, saj želi na primer prodajati tudi kozmetične izdelke, mora izpolnjevati tudi pogoje za opravljanje trgovinske dejavnosti. Pri opravljanju trgovinske dejavnosti mora spoštovati Zakon o trgovini (ZT-1) in Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih za opravljanje trgovinske dejavnosti, registrirati pa mora tudi ustrezno trgovsko dejavnost: »Trgovina na drobno v specializiranih prodajalnah s kozmetičnimi in toaletnimi izdelki« (G47.750).

Odloči se lahko tudi za spletno prodajo, o njej smo že pisali v prispevkih Spletna trgovina in pogoji poslovanja (1. del) in Spletna trgovina in pogoji poslovanja (2. del).

Prijava na izobraževanje

Ko se boste nato odločili za registracijo podjetja ali samostojne dejavnosti, vam bodo pri izbiri prave dejavnosti pomagali tudi naši svetovalci na točki VEM. Ves postopek registracije je brezplačen, hiter in enostaven, pri njem pa vam pomagajo naš referent na točki VEM. Svoj termin si lahko rezervirate na 01 600 1530 ali preko elektronske pošte data@data.si.

Kako do ustrezne izobrazbe za oblikovanje nohtov?

Če podjetnica ali podjetnik, ki se odloča za oblikovanje nohtov v svojem salonu nima ustrezne izobrazbe, se lahko odloči za pridobitev te s pomočjo nacionalne poklicne kvalifikacije. Pridobite lahko NPK za manikuro ali pedikuro, saj vsako zahteva svoje znanje in veščine za pridobitev ustrezne klasifikacije.

Za oblikovanje nohtov lahko opravite tudi Nacionalno poklicno kvalifikacijo!

Klikni in deli

Dejavnost manikure ali pedikure se lahko opravlja na obrtni način in v tem primeru je potrebno pridobiti tudi obrtno dovoljenje in se vpisati v obrtni register pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS). Pred tem pa morate izpolnjevati pogoje ustrezne poklicne usposobljenosti in primerne izobrazbe.

Prijava na izobraževanje

Kakšni so minimalni sanitarni in zdravstveni pogoji za oblikovanje nohtov?

Dejavnost oblikovanja nohtov mora biti organizirana in opravljena s strani nosilca dejavnosti  na način, ki zagotavlja izpolnjevanje minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojev ter uporabo zdravju in okolju neškodljivih tehnologij. Te predpisuje Pravilnik o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti. V skladu z njim mora tako tudi za opravljanje dejavnosti oblikovanja nohtov prostor ustrezati zahtevam glede velikosti, razporeditve, izvedbe in opremljenosti delovnih in pomožnih prostorov, v katerih mora biti omogočeno učinkovito čiščenje in razkuževanje, učinkovito naravno ali umetno prezračevanje ter primerna osvetlitev, hkrati pa mora biti preprečena navzkrižna kontaminacija med posameznimi postopki.

Prijava na izobraževanje

DATA d.o.o

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja