Go to Top

Nov kalkulator – preverite svoj izračun dohodnine 2015!

Informativni izračun dohodnine 2015 na podlagi plač iz rednega delovnega razmerja si lahko pripravite na naši spletni strani. Pripravili smo kalkulator s katerim preverite, koliko dohodnine boste morali  doplačati oziroma koliko vračila lahko pričakujete v prihodnjem letu.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

če v prostem času ustvarjate, bi morali razmisliti o tem, da bi s svojim hobijem tudi kaj zaslužili. Na seminarju vam predstavimo, kako lahko svoje zamisli spremenite v dober posel.

Več informacij

Izračun je informativne narave, uporabite pa ga lahko za izračun dohodnine, če ste v tekočem letu prejemali plače iz rednega delovnega razmerja. Upošteva splošno davčno olajšavo. Vanj vnesete bruto plačo za vso leto, regres, plačane prispevke in akontacije.

Izračun dohodnine 2015

Izračun dohodnine 2015 – kaj se bolj splača, če imate otroke?

Pripravili pa smo tudi poseben izračun dohodnine z upoštevanjem olajšave za otroke. Z njim lahko starša preverita, kateri od njiju naj pri njunih dohodkih uveljavlja posebno olajšavo za otroke, za koliko mesecev jo naj uveljavlja vsak od njiju ter kaj je za družino najbolj smotrno. Tudi ta izračun je zgolj informativne narave in ga je kot splošnega mogoče uporabiti le pri prihodkih iz rednega delovnega razmerja brez drugih dodatnih zaslužkov.

Izračun dohodnine – olajšava za otroke

izračun dohodnine 2015

Posebnih osebnih olajšav, ki znižujejo davčno osnovo, zaradi specifičnosti kalkulatorja ne upoštevata. Prav tako ju ni mogoče uporabiti, če ste na primer, imeli prihodke izven delovnega razmerja na podlagi avtorske ali podjemne pogodbe, iz študentskega dela ali iz osebnega dopolnilnega dela.

V vseh teh primerih vam svetujemo, da se po pomoč pri preračunavanju dohodnine obrnete na strokovnjake. V okviru svojih storitev vam lahko na podlagi konkretnih podatkov pomagamo tudi v računovodskem servisu podjetja Data. Dosegljivi smo na data@data.si ali 01 600 1530.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja