Go to Top

Zavod se bo v letu 2015 še intenzivneje posvetil delodajalcem

Zavod za zaposlovanje ima kot osrednja ustanova na trgu dela odločilno vlogo pri zmanjševanju posledic brezposelnosti in odpravljanju neskladij na trgu dela.

Zavod se bo v letu 2015 še intenzivneje posvetil delodajalcem Letos se bo tako Zavod še intenzivneje posvetil delodajalcem in njihovim združenjem. Oblikovali bodo tako imenovane “tailor made” programe, ki bodo po meri delodajalcev in bodo odgovorili njihovim potrebam na trgu dela.

V letu 2015 se ne bodo posvečali le mladim, temveč tudi drugim uporabnikom Zavoda, še posebej najranljivejšim skupinam brezposelnim, kot so dolgotrajno brezposelni, starejši, brez izobrazbe. Razvijali bodo tudi nove elektronske storitve in se tudi na tak način še bolj približali svojim uporabnikom.

Načrtujejo zaposlitev 74 tisoč brezposelnih oseb

Glede na napovedano gospodarsko rast in možnosti črpanja sredstev za programe aktivne politike zaposlovanja v drugi polovici leta na Zavodu načrtujejo, da se bo v letu 2015 zaposlilo okoli 74 tisoč brezposelnih oseb, kar je približno toliko kot v minulem letu. Obenem načrtujejo, da bo ob koncu leta na Zavodu prijavljenih približno 113 tisoč brezposelnih oseb, kar je precej manj kot konec minulega leta.

Nove pisarne za delodajalce

Ključni strateški cilj dela z delodajalci je krepitev sodelovanja z njimi. Želijo doseči aktivnejši pristop pri posredovanju brezposelnih oseb na prosta delovna mesta ter tako spodbuditi zaposlovanje mladih, starejših in dolgotrajno brezposelnih. Še naprej bodo krepili vlogo pisarn za delodajalce, vzpostavili bodo 12 takšnih pisarn po vseh območnih službah Zavoda, predvidevajo pa tudi osnovanje centralne pisarne, ki bo skrbela za razvoj in enotne standarde storitev za delodajalce.

Preberite tudi Ste vedeli? Ekipa izurjenih svetovalcev vam poišče top kadre.

V primeru, da imate kakšna koli kadrovska vprašanja, lahko pokličete naše svetovalce na 01 600 15 30 ali jim pošljite e-mail na data@data.si. Lepo vabljeni tudi na naš seminar Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja