Go to Top

Kako doseči prvo mesto na Googlu?

Dobra spletna stran, privlačna za uporabnike, je ključnega pomena za uspešno poslovanje. O tem smo na našem portalu že pisali v prejšnjih prispevkih. A spletna stran sama po sebi ni dovolj, če ta ni uvrščena visoko v spletnih brskalnikih, med katerimi ima največjo težo vsekakor Google. V prispevku si preberite osnovne nasvete, ki jih morate upoštevati, če želite, da se vaša stran pojavi visoko med rezultati iskanj ali celo doseže prvo mesto na Googlu.

Pravilen izbor ključnih besedprvo mesto na googlu

Vaše potencialne stranke prav ta trenutek na spletu iščejo storitve na podlagi ključnih besed. Stopite v njihove čevlje in razmislite, kaj bi iskali vi, če bi želeli vašo storitev. V pomoč vam je lahko načrtovalnik ključnih besed, orodje v storitvi Google AdWords. Preverite lahko, kolikokrat mesečno ljudje iščejo storitve po ključnih besedah, npr. »ustanovitev podjetja«, »zimske gume« ali »ugodna potovanja«. Na podlagi rezultatov se odločite za najbolj optimalen izbor ključnih besed.

Dobra vsebina

Google nenehno obiskuje vašo spletno stran in preverja nove prispevke, zato je dobra vsebina še vedno ključnega vsebina. Vsebina mora biti relevantna in zanimiva za branje. Bolj kot je vsebina verodostojna, raje jo Google ponudi drugim bralcem v obliki višje uvrstitve med zadetki. Prav tako pomembno je, da na spletni strani redno objavljate nove vsebine, vendar pazite, da ne na račun kvalitete.

Zbiranje povratnih povezav

Google seveda preverja tudi druge spletne strani in poleg dobre vsebine strani vrednoti tudi na podlagi priljubljenosti in priporočila drugih. Povežite se s poslovnimi partnerji in izmenjujte povezave, sodelujte na forumih in komentirajte na blogih, ki so sorodni vaši tematiki. Če Google na določeni spletni strani naleti na besedilo, katerega povezava vodi na vašo spletno stran, je zanj to dokaz, da ste verodostojni in »priljubljeni«. Več povratnih povezav kot imate, bolje je za vas. Vseeno bodite pozorni, da povezave ne zbirate za vsako ceno. Spletne strani, na katerih objavljate povezave, naj bodo prav tako verodostojne.

Več o optimizaciji spletnih strani si preberite v naših sorodnih prispevkih. Če se želite naučiti, kako doseči prvo mesto na Googlu, vabljeni na na naše dvodnevno izobraževanje Spletna stran TO GO, kjer se boste naučili izdelati učinkovito spletno stran, korak za korakom!

Prijava na seminar

Pripravil: Boštjan Kop


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja