Go to Top

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vsak človek ki želi stopiti po podjetniški poti se na začetku vpraša kje sploh najti poslovno idejo in kako jo pretvoriti v poslovno priložnost ki bo prinesla dobiček?

Podjetniške ideje so povsod okrog nas. Zato bomo v uvodu najprej raziskali kje vse lahko najdete dobre podjetniške ideje in kako jih preveriti. Ko imate preverjeno podjetniško idejo je potrebno tudi vedeti kako začeti in kaj sploh potrebujete za uspešen začetek. Ker je podjetništvo način življenja in ustvarjalni proces se je koristno vprašati ali vam podjetništvo sploh odgovarja in ali ste primerni za podjetnika ?

Le želja po podjetništvu dobra ideja in realen produkt ali storitev pa še niso zadosti za uspešen posel. Najti morate tudi prave prodajne kanale ki vam bodo pomagali oblikovati najbolj učinkovito prodajno ponudbo. Tako bomo v nadaljevanju predstavili možnosti najcenejšega vstopa na trg z namenom predstavitve izdelka ali storitve. Z oglaševanjem moramo kupce spodbuditi da naš izdelek ali storitev poiščejo in navsezadnje tudi  kupijo. Na spletu obstaja kar nekaj brezplačnih kanalov ki jih lahko uporabite sebi v prid pri oglaševanju svojih storitev in izdelkov. Na voljo imate brezplačna družabna omrežja (Facebook Twitter LinkedIN in Google+) kjer se nahajajo tudi vaše potencialne stranke. Poleg omenjenih kanalov pa obstaja še vrsta brezplačnih strani spletnih imenikov portalov in forumov ki jih lahko raziščete.

Danes je učinkovito orodje trženja izdelkov in storitev zagotovo tudi spletna trgovina.  Na seminarju bomo predstavili kako se lotiti vzpostavitve spletne trgovine kakšne so minimalne zahteve za vzpostavitev kakšne so možnosti izdelave idr. Za uspešno predstavitev vaše dejavnosti ter širjenje poslovnih zvez in prodaje je potrebna tudi kakovostna spletna stran ali vsaj spletna vizitka. K temu pa spada tudi vpogled v promet spletnega mesta in analiza tržne učinkovitosti. Idealno orodje za to je Googlova spletna analitika s katero boste lažje ugotovili kako uporabniki pridejo na vašo spletno stran kako jo uporabljajo ter kako lahko izboljšate njihovo uporabniško izkušnjo in posledično zaslužite več.

Kot je rekel Charles M. Schwab: «Ob preučevanju metod uspešnih ljudi sem odkril da skoraj ves čas močno in intenzivno vizualizirajo stvari ki jih skušajo izvršiti. Trdo delajo prav tako so tudi intenzivni sanjači in svoje vizije vztrajno negujejo do uresničitve. Gradijo gradove v oblakih vendar na trdnih temeljih v resničnosti«.

Torej udeležite se Datinega seminarja in spremenite svoj hobi v poslovno idejo in zaslužek! 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja